mandag 11. februar 2013

Magnetisk malt oppslagstavletre

Av min gode venn Kathrine fikk jeg høre at det fantes magnetisk maling. Altså man kan male en magnetisk tavle direkte på veggen! Dette ville jeg prøve på Snellas rom, da hun har veldig mange kunstverk med fra barnehagen for eksempel... ikke plass til alle på kjøleskapet :)

Boksen med magnetmalingen inneholdt en kvart liter, og skulle holde til en halv kvadratmeter. Jeg tenkte at om jeg malte det som et tre fikk jeg spredd den halvmeteren utover et mye større område, med plass til å henge opp flere ting! Samtidig tenkte jeg at det kunne bli en fin dekor på veggen.
Et kjapt bildesøk på nettet ga litt inspirasjon til hvordan treet kunne utformes, og Snella fikk være med å bestemme. Det skulle også være fugler i treet!
Vi tegnet opp med blyant, og Snella tegnet noen flotte greiner med snurrer og bær.
Malingen var metallgrå, og den var tykk. Det var jo fullt av metallkorn i den, nesten som sand. Den luktet ganske sterkt mens den tørket, og den ble liksom porøs.


Vi malte over med hobbymaling og veggmaling så det ble i riktige farger: Gyldne fugler og duse blomster...

En av Snellas selvmalte greiner med bær!

Siste hånd på verket var å lage blader i cernit (leire som blir hard når man steker den i ovnen) og lime magneter bakpå. Snella laget noen marihøner også. Jeg kjøpte supersterke magneter på hobbybutikken, for det viste seg at den magnetiske effekten var litt svak på treet. To små supermagneter på hvert blad ble bra.

Så var det bare å henge opp!


1 kommentar:

  1. Så fint og artig det var! Og så gøy å bruke treet man selv har vært med og laget!

    SvarSlett