lørdag 21. januar 2012

Heklet vognteppe

Endelig kan jeg blogge om teppet! Det var hemmelig for alle andre at ei lita jente var på vei, men jeg fikk bestilling på babyteppe. Jeg laget et slikt teppe til min egen lille snelle da hun var baby, og dette hadde vennene våre sett. Nå er frøkna kommet til verden, og teppet er overrakt.
Det tok sin tid, men et slikt teppe er et greit prosjekt. Praktisk å ta med seg lappene rundt, og gøy å se det ta form! Jeg liker å planlegge mønsteret, hvordan jeg skal plassere lappene for at det skal bli fint. Jeg greier aldri å la tilfeldighetene avgjøre hvordan lappene skal settes sammen :)


Teppet er heklet i babyull fra Sparkjøp, og noe restegarn fra kurven. Mønsteret er en variant av oldemorsruter der midten blir mer som en blomst, og man bruker mye dobbeltstaver. (Et kjapt søk på google ga meg denne siden, med gode forklaringer på de ulike heklemaskene.)


Mønsteret er hentet fra boken Hekling - abc for hekleentusiaster, som jeg kjøpte da jeg studerte. Denne boken inneholder mange fine mønstre og gode forklaringer på ulike typer masker. Jeg har brukt den masse!  

6 kommentarer:

 1. *dåne* for eit nydeleg, herleg teppe!! Er det fleirefarga garn du har brukt innimellom, det skapte ekstra liv i teppet! Flott både hekla og samansett farge og- mønstermessig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :) Er ganske systematisk av meg, klarer ikke å la tilfeldighetene råde...
   Ja, det er flerfarga garn, også kjøpt på sparkjøp. Hvordan går det med heklinga di?

   Slett
 2. Kjempefint teppe Lene! Spennende med en litt annen variant av bestemorlapper enn vanlig.

  Ingrid Lilleby Solheim

  SvarSlett
 3. Så nydelig teppe! Kjempefine farger. Sitter nå å leter etter oppskrift på dette teppet, men det blir vel ikke lett å få tak i når boken er så gammel? Hvilken str på heklekroken brukte du?

  Mvh Malin

  SvarSlett
 4. Ååh, disse rutene kunne jeg tenkt meg å finne oppskrift på, synd den boka er utgått

  SvarSlett
  Svar
  1. Den består av dobbeltstaver, og runde to er 6 dobbeltstaver som ikke er helt heklet ferdig før i siste maske. Altså kun i siste maske at man trekker siste tråd gjennom toppen på alle seks dobbeltstavene. Den brune kanten tror jeg er fastmasker i første runde, med stav der den går "ned" og neste runde er vanlige staver :) Lykke til!

   Slett