torsdag 12. januar 2012

Jeg snekrer!

Mitt siste prosjekt har tatt litt lengre tid enn vanlig. Jeg har nemlig laget en vegghengt seng på rommet til snuppa på 3ogethalvt! Det er mitt første store snekreprosjekt, og jeg har fundert på det lenge. Jeg fant mange fine forslag på nett, og denne, fra Hytteliv, ble utgangspunktet for min egen tegning.
Mellomrommet mellom veggen og skapet er på 245 cm, så vanlige senger ville ikke utnyttet plassen helt. Nå, når stigen er i midten, kan hun ha kosedyr i den ene enden, eventuelt en overnattingsgjest som kan ligge anføttes.
Jeg laget mange forskjellige tegninger, målte og målte om igjen mange ganger. Til slutt tok jeg med meg tegningen til Byggmax der jeg støtte på en hyggelig Andreas som hjalp meg med dimensjoner og materialer. Jeg måtte øke dimensjonen på den lange siden.
Jeg fraktet materialene hjem på takgrinda mi - det er en første gang for alt, og nå har jeg lært å binde fast materialer på biltaket :)
Av snille Robert fikk jeg låne en flott kapp- og gjærsag, og så var det bare å sage i vei!
Jeg droppet at hjørnestolpene gikk helt til taket, siden den er skrudd fast på tre vegger. Dessuten synes jeg det ble finere. TADA:
Ikea har vi også besøkt, så nå har hun fått rosa hjerteteppe og prinsessehimmel... Det skulle også være prinsesser på gardinet, så jeg måtte innom stoff og stil etter litt gardinstoff. Nærme nok prinsesser. Godt å kunne glede henne - bare det var rosa ble hun helt i himmelen.
Bak gardinet kan hun ha hytte eller dukkekrok for eksempel.

Jeg beregnet at sidene skulle være 76cm, litt ekstra og en vanlig 75 madrass kunne passe oppi. Det jeg glemte, var at hjørnestolpen og den andre langsiden kom utenpå... Dermed ble sengen 80cm bred. Jaja. Ikea har 80-madrasser, så jeg får bare ta en tur innom der igjen.

Jeg valgte å male med oljemaling, da dette blir mer slitesterkt. Problemet er at det tørker så sakte!!! Jeg måtte vente og vente, lag etter lag måtte tørke, men endelig har jeg fått skrudd opp sidene og stigen. I dag har hun øvd seg veldig på å klatre opp og ned, stolt som en høne da hun klarte det selv! Men å sove der turde hun ikke, derfor måtte vi ha senga nede litt til.
Det jeg ikke er fornøyd med, er at skruene synes på forsiden, der jeg har skrudd fast platene. Forslag til gode måter å skjule dem på mottas med takk! Mulig jeg må lime på noen "diamanter" eller noe, men det er kanskje greit å kunne skru dem av igjen?
Jeg er stolt av meg selv, det var så gøy å utfordre seg selv litt med noe man ikke har gjort før! Håper ikke hun (eller senga) faller ned :)

4 kommentarer:

 1. Dærsken, så flink du e!
  IMPONERT!

  SvarSlett
 2. Det blir kjempefint Lene! Og senga detter nok ikke ned!!

  SvarSlett
 3. Endelig, der så jeg den flotte senga ;-) Skikkelig imponert altså :-)

  SvarSlett