fredag 17. februar 2012

Prinsessesommerfugl (i vinterland)

I dag var det klart for karneval i barnehagen, jippi! Syprosjekt for mor :)

Hun er jo i prinsessealderen, men jeg viste henne et sommerfuglkostyme i denne boken og det ville hun gjerne være. Boken fikk jeg av gode venner som kjenner meg godt :)
Kostymer til karneval - Emma Hardy
Det viste seg å være mer arbeid enn jeg hadde tenkt selvsagt, det var en uendelig haug med små stoffrester som skulle applikeres på. Jeg klippet, strøk på flisofix, strøk på bakgrunn og sydde rundt hver eneste lille lapp. Og så oppdaget jeg at det skulle gjøres på begge sider..... Derfor ble framsiden litt enklere, med litt andre farger (stoffrestene var brukt opp på den ene siden)
Til fyll står det platevatt i oppskriften, men jeg synes det ble for slapt. Jeg dyttet inn innholdet fra en hagestolpute i stedet, det ble litt tykkere og mer stabilt. Det ble dobbelt på midten, og jeg sydde en søm på begge sider slik at vingene fikk "kropp" mellom.

Jeg sydde også en prinsesseaktig kjole, så ble både mor og datter fornøyd!
Kjolen og vingene er sydd i samme stoff, det er gardinene som hang i huset da vi kjøpte det. Båndet rundt var også på disse. Jeg laget puffermer og applikasjoner i samme stil som vingene, og sydde gardinbåndene rundt ermer, nederkant, halsutringing og i livet. Det er glidelås bak, hentet fra en utslitt collegegenser.
Underskjørtet er kjøpt på salg på cubus, og antennene er piperensere med rosa pelsstoff limt med limpistol og festet i flettene. (Hårbøylen jeg først hadde festet dem på knakk i to da den ble bøyd.)

Hun har gått rundt med vingene her hjemme siden de ble ferdige, og endelig i dag var det karneval! Vi toppet det hele med glittersminke, rosa kinn og rosa neglelakk. Lykke.

2 kommentarer:

  1. Skikkelig forseggjort kostyme! En aldeles nydellig sommerfugl :D

    SvarSlett
  2. Helt nydelig..-tenker jeg vet hvem som ble karnevalets prinsesse :)

    SvarSlett