lørdag 4. april 2015

17.mai-fane til barnehagen

I høst flyttet de to barnehagene våre her sammen i nytt bygg. Dermed ble det behov for ny fane,  og jeg ble spurt om jeg kunne tenke meg jobben.
Det var et ønske om å lage den nye i noe av den samme stilen som en av de gamle, så hvert barn har malt på hver sin stofflapp. Jeg har puslet dem sammen,  trykket bokstaver og sydd fast alle lapper på et nytt stoff. Øverst er det et rødt bånd med barnehagens visjon. Gull er en gjennomgangsfarge: bokstaver, oppheng og motiv på baksiden er i gull. 
Baksiden var et slags rødt sjakkbrettmønster på den gamle fanen, men jeg har heller malt barnehagens fasade i gull og brukt de lappene som var til overs fra forsiden som vinduer i bygget. 
Jeg brukte maskeringstape og kontaktpapir for å dekke over mindre vinduer og "takstriper" slik at dette ble lyse felter. 
Jeg holdt fanen opp mot lyset for å få et jevnt dekke med gullmaling. Det ble lett skjolder, så dette tok en del tid.  Og så måtte jo hvert felt fikseres med strykejernet i 5 minutter, godt å ha påskekrim på tv samtidig... 
Gullfrynser dingler både oppe og nede, og har vakt begeistring blant de små her i huset i alle fall :-)
Jeg har brukt stoffmaling og decoupage for tekstiler i tillegg til søm. Decoupage ble brukt for å lime fast skjøter mellom lappene så ikke det skulle frynse seg.

De store bokstavene på forsiden ble laget ved å skrive ut bokstavene, laminere arkene, skjære dem ut og deretter trykke med svamp på stoffet i denne sjablongen. 

Barnehagens visjon teipet jeg opp på vinduet og stoffet oppå, slik at vinduet fungerte som lysbord.  Jeg tegnet omrisset av bokstavene med blyant og fylte inn med stoffmaling. 

Jeg har vært veldig glad for quilteutstyret; rullekniven og den store linjalen har vært til stor hjelp!  Jeg laget en mal på laminert plast der jeg merket av midten, hvor bokstaver skulle være etc, og denne teipet jeg på undersiden av linjalen slik at det ble enkelt å måle og alle lapper ble kuttet likt.

Noen detaljer har jeg fått laget med den nye symaskinen min også :)

Silkesnorer gjenbrukes fra den gamle fanen. Jeg skal ut på gardinstang-jakt nå, finne noe fint med gullkuler på. Så gjenstår bare at noen snekrer et godt oppheng og finner ut hvordan den skal bæres. Det har tatt sin tid, men nå er det bare å glede seg til 17. mai. 

2 kommentarer:

  1. Artig og ærefullt oppdrag, men mye arbeid! Flott fane. Jeg likte veldig godt visjonen. Kjekt med gjenbruk fra den gamle fanen også.

    SvarSlett