onsdag 30. mai 2012

Stolsokker!

Vi har en stol som filtbeskyttere ikke virker på. De detter rett og slett av hele tiden og flere ganger har denne stolen laget stygge riper i gulvet. Den var svært nærme søppelhengeren, men så så jeg denne utrolig gode ideen fra Simplynotable på en blogg for en tid siden. Jeg synes det var en brilliant ide!!!
Jeg brukte garnrester selvfølgelig, og fant en i ganske lik farge som stolbena. Det rakk bare til tre sokker, så den siste ble litt gråere :) Ingen som har sett det til nå.


Jeg hadde også noe ekkelt gult garn i en fæl, knirkete, syntetisk kvalitet som ikke dugde til noe annet, så da fikk pianokrakken også nye sokker.

Jeg heklet en liten sirkel som matchet størrelsen på stolbenet, og tok opp masker på kanten som jeg strikket ribbestrikk oppover med strømpepinner.
Jeg synes resultatet ble fabelaktig bra, ikke en ripe i gulvet siden!

mandag 28. mai 2012

Redesignet tenniskjole

Denne kjolen er en omsydd herrepiquet, en avlagt etter min mann selvfølgelig. Jeg sprettet den opp, klippet nye mønsterdeler i damestørrelse M/L og sydde sammen.
Knappene ble byttet ut i søte, ulike knapper, og jeg sydde på heklede blomster som pynt. Lommen sprettet jeg av og flyttet den fra brystet til nederst.
Litt kort som kjole, men med tights under går det fint :)
Ligger på Eplabutikken Lagdalene til 250,-



tirsdag 15. mai 2012

Finlue til 17-maistasen

Synes ikke han kan gå med brun apekattlue på nasjonaldagen :)
Lua er sydd i et mykt ullstoff fra en av mannens avlagte dressbukser, og foret med svart microfleece. Mønsteret er tatt fra en lue min mann hadde da han var baby, og forstørret en del.

Bunadssølvet har fått et hjem

Endelig fikk jeg laget noe jeg har tenkt på lenge: en mappe med lommer til bunadssølvet!
Jeg brukte stoffet fra en sort ulljakke fra VeroModa som jeg har slitt helt ut under armene og nederst gjennom mange års bruk. Jeg plundret lenge med å sy den om til en cape til snella, men det ble aldri bra så jeg gjorde kort prosess og klippet den i småbiter. Foret og dekoren er også fra jakken.
Jeg sydde lommer slik at den lett kunne brettes, først inn i sidene og deretter på midten. To snorer øverst gjør at man kan knyte rundt den som en liten pakke. Den måler ca 8x10 cm sammenslått. Jeg brukte ikke noe mønster og fant på under veis. Nå er planen å lage en til lillejentas bunadssølv også...

mandag 14. mai 2012

Smokkholdere til selveste Søttende Mai

Et alternativ til søttendemai-sløyfa?
Litt i seneste laget har jeg kommet på å lage smokkholdere i rødt, hvitt og blått, et godt alternativ til rosetten i nasjonalfargene synes jeg! Den med smokken er allerede i bruk. Tirsdag kveld ble de ferdige med klyper, og de legges i butikken Masker og Sting i morgen tidlig, onsdag. Kan jo være noen vil ha dem!

I tillegg har jeg laget en sløyfe av et 17.maibånd jeg fant i mine gjemmer, og festet på en hårspenne til snella. Hun så nemlig en slik på epla da jeg surfet litt, og likte den veldig godt. Blir nok bra til bunaden hennes :)